Email Marketing - Temiz Liste

Temiz liste:

Email gönderilerinizi yaptığınız listeyi nasıl elde ettiniz ? eğer bir yerlerden satın alınmış bir listeye gönderi yapmayı düşünüyorsanız bir daha düşünün. Zira bu liste sizden önce onlarca kişiye satılmış olabilir ve listedeki kişiler artık spam maillerden bıkmış ve neredeyse bütün emailleri okumadan çöpe atıyor olabilirler. Bu tip listelere gönderi yapmak kampanyanızın başlamadan hayal kırıklığı yaratmasına neden olabilir. 

Peki nasıl email listesi bulacaksınız ?


Cevap basit bunun için çaba harcayacaksınız, zahmetsizce elde edilmiş listeler çoğunlukla hayal kırıklığı yaratacaktır.
Tamamen doğal yollardan edinilmiş listelerde ise başarı oranı yüksektir. Email listelerinizi genişletmek için kampanyalar düzenlemeli, katılımcıların bilgilerini alma karşılığında onlara hediyeler vermelisiniz. Bunlar bütçelere göre maddi değeri yüksek hediyeler de olabilir ya da spesifik konuda biz uzman tarafından yayınlanmış ebook ta olabilir. 

Günümüzde birçok büyük marka bu yollarla potansiyel kişileri veritabanlarına kaydetmekte ve karşılığında ev, araba , laptop, telefon benzeri ürünler vermektedirler.

Oluşturduğunuz listenizin bakımıda çok önemlidir. Yanlış email adreslerini temizlemeli, hotmail, gmail, yahoo, mynet vb. büyük portallara gönderdiğiniz emaillerin sonuçlarını takip etmeli, hatalı email adreslerini temizlemeli, bir sonraki gönderide aynı hatalı adresi tekrar kullanmamalısınız. Unutmayın ki Microsoft, Google, Yahoo gibi devler de kayıtlı üyelerini spamlardan korumak için sürekli formüller geliştirmekte, kurallar koymaktadırlar.

Aynı zamanda gönderilerinizde “can spam act 2003” kurallarına uymalıdır. Yani üyelikten çıkış linki bulunmalı, spam içerik olmamalı ve diğer bir dizi kurala uyulmalıdır. Ayrıntılı bilgi için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz